Sofias Änglar 2020
MSI tillsammans med programledarna i Sofias Änglar

Sofias Änglar 2020

Våren 2020 var vi med och spelade in ett avsnitt i programmet Sofias änglar på Kanal 5.
I programmet hjälpte vi en familj som befann sig i en svår situation med att bygga ett Attefallshus med installation av el och rör.

- Vi kände direkt när vi fick förfrågan att vi ville vara med och hjälpa den här familjen. Vi är glada för att kunna vara med och bidra och hjälpa till där vi kan, säger Peter Bengtsson, vd på MSI. 

Sofias änglar är en svensk serie som sänds på Kanal 5, programmet hade premiär 2011. Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm hjälper varje vecka folk som varit med om olyckor eller andra traumatiska förändringar i livet att bygga om deras hus för att ge dem bättre förutsättningar. Sofias änglar rycker ut och hjälper människor i svåra situationer. När olycka, sjukdom eller ödet slår till hamnar de drabbade i personliga tragedier med ekonomisk kris och eftersatta hem. Sofias änglar rycker in med tröst, goda idéer och stora hantverkskunskaper.

Från MSI har två montörer varit med, Robin Jonsson med rör och Emil Olander med el. Det har varit mycket som ska fixas på kort tid. Familjen har fått hjälp med montering av ett Attefallshus med en förbränningstoalett och en tvättstuga och ett badrum har renoverats.

Många hantverkare har varit med och bidragit, allt ifrån MSI:s insats med el och rör till plattsättare, snickare, målare, kakelsättare, trädgårdsmästare, inredare, tv-team, lokala aktörer som levererat frukost, de som lagar lunch så alla varit mätta och glada.

- Det har varit kul och intressant att få vara med bakom kulisserna. Vid de tillfällen jag varit där har det funnits en stor glädje, mycket skratt, god samarbetsvilja, en enorm kämpar glöd och stor vilja till att allt ska gå i lås och bli klart till dead-line. Fin insats utav alla inblandade, säger Lotta Svantesson, HR-ansvarig på MSI.

Arbetet har varit planerat med hänsyn till gällande rekommendationer kring Corona. Avsnittet har sänts på kanal 5 men går att streama via D-play. MSI är med i första avsnittet, säsong 15.